Zoek

Over Bakkerij de Lekkerbek

WIE ZIJN WIJ?

Bakkerij de Lekkerbek, met vestigingen in Maastricht en Eijsden, wordt gerund door de vierde generatie binnen de familie Mingels. De broers René & Ruud staan samen aan het roer van de bakkerij waar het vak van opa op vader op kleinzonen werd doorgegeven.

Maar liefst 2 jaar op rij mogen de broers Mingels zich de beste nonnevotten-bakkers van Nederland noemen! De award-winning nonnevot is dan ook een van de favorieten onder de bakkers en hun team. Maar ook het kraakverse speltroggebrood bestempelen de bakkers als topproduct. Een van de vele gezonde producten die dagelijks worden geproduceerd in de nieuwe productiehal van de bakkerij gelegen op het bedrijventerrein in Gronsveld.

Bij De Lekkerbek wordt het gehele assortiment vers en ambachtelijk gemaakt; brood, vlaai, gebak en chocolade. Iedere dag is er een team van ongeveer 30 bakkers aanwezig om de productie te draaien voor de winkels (Maastricht & Eijsden) en de levering aan supermarkten, horeca, scholen en bedrijven. Altijd kwalitatief hoogwaardige producten. Een van de pijlers binnen de organisatie, waardoor ze afgelopen jaar het bedrijf een enorme impuls konden geven. Daarnaast zijn de broers nog altijd lokaal betrokken en zoeken de verbinding op met de buurt en verenigingen.

DE HISTORIE WAAR WIJ TROTS OP ZIJN

100 jaar Bakkerij De Lekkerbek:

1921    Oprichting bakkerij, kruidenierswinkel en tevens melkverkoop. Mien Paulissen wordt geboren die opgroeit in de bakkerij.

1945    Mien Paulissen trouwt met Pierre Mingels, de eerste bakker van de familie. Er worden in de jaren erna 4 zonen geboren.

1977    John, de jongste zoon, neemt Bakkerij de Lekkerbek in Scharn over.

1984    Overname Bakkerij Snackers in Heer, waar vanaf dat moment alles wordt geproduceerd.

1997    Overname Bakkerij Wolfs op de Dorpstraat in Heer.

1999    Er wordt een geheel nieuwe bakkerij gebouwd aan de Einsteinstraat in Heer met een nieuwe verdieping voor de bereiding van vlaai en banket.

2005    De zonen van John, René en Ruud Mingels nemen de bakkerij over.

2017    Overname winkel Bakkerij Feijs in Eijsden.

2018    We doen voor de eerste keer mee aan de Nonnevottentest en bereiken de 1steplek.

2019    Voor de 2dekeer bereiken wij de 1steplek in de Nonnevottentest.

2019    Het gaat echt gebeuren, we realiseren een compleet nieuwe productiehal in Gronsveld op het bedrijventerrein. Vanuit hier worden alle winkels, bedrijven en                   supermarkten bevoorraad.

2021     Bakkerij de Lekkerbek bestaat 100 jaar!

2022     Uitreiking van het Predikaat Hofleverancier. Een koninklijke onderscheiding die wij van gouverneur Emile Roemer in ontvangst mogen                         nemen. 

WIST U DAT:

  • Wij trots zijn op ons uitgebreide assortiment en ons team dat iedere dag voor u vers brood, vlaaien, broodjes en nog veel meer lekkers bereidt

  • Wij aandacht besteden aan lactosevrije, glutenvrije en producten met minder koolhydraten

  • Ons roggebrood assortiment heel uitgebreid is

  • Wij dagelijks meer dan 50 soorten broden met liefde voor u bakken

  • Alles vers in huis gemaakt wordt, van broodjes tot taarten

  • Wij vanaf november 2019 in een geheel nieuwe productiehal in Gronsveld produceren

  • Onze winkels in Maastricht en Eijsden vanuit daar bevoorraad worden

  • Wij leveren aan supermarkten, horeca, bedrijven en diverse instellingen.

  • Wij Taarten, gebakjes en petit fours met (bedrijfs)logo maken

  • Er een klantenkaart en een cadeaukaart is

  • Op Facebook en in onze Webshop iedere week onze weekacties met u delen

  • Wij ook in 2020 weer tot de TOP Nonnevottenbakkers van ons land hoorden

  • U ook online uw bestelling kunt plaatsen via onze webshop